[et_pb_section bb_built=“1″ admin_label=“section“ _builder_version=“3.0.47″ custom_padding=“12px|0px|51.1875px|0px“][et_pb_row admin_label=“row“ _builder_version=“3.0.47″ background_size=“initial“ background_position=“top_left“ background_repeat=“repeat“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_text admin_label=“Text“ _builder_version=“3.0.51″ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ border_style=“solid“]
65-51-H/01 Kuchař-číšník
Tříletý učební obor ukončený výučním listem. Absolvent ovládá způsoby přípravy běžných pokrmů české i zahraniční kuchyně. Zhotovuje pokrmy teplé a studené kuchyně, připravuje jednoduché moučníky. Pokrmy esteticky upravuje a provádí jejich správné uchovávání. Hodnotí kvalitu provedené práce. Ovládá základní pravidla a techniky obsluhy podle prostředí a charakteru společenské příležitosti. Absolvent se uplatní při výkonu povolání ve veřejném i účelovém stravování v pozici zaměstnance. V prvním a druhém ročníku bude výuka probíhat podle společného základu. Ve třetím ročníku se budou žáci profilovat do oblasti výroby pokrmů nebo do obsluhy, případně zvolí kombinaci obojího.
Podrobné informace o studiu zde.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]