Cukrář

[et_pb_section bb_built=“1″ admin_label=“section“ _builder_version=“3.0.47″ custom_padding=“12px|0px|51.1875px|0px“][et_pb_row admin_label=“row“ _builder_version=“3.0.47″ background_size=“initial“ background_position=“top_left“ background_repeat=“repeat“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_text admin_label=“Text“ _builder_version=“3.0.51″ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ border_style=“solid“]

29-54-H/01 Cukrář

Tříletý učební obor ukončený výučním listem. V průběhu studia si žáci osvojí zpracování základních surovin, pomocných látek a přísad pro výrobu cukrářských výrobků. Naučí se vyrábět kompletní sortiment cukrářských výrobků, včetně jejich dohotovení a zdobení. Seznámí se s obsluhou a základní údržbou strojů, přístrojů a technického vybavení cukrářských provozoven. Osvojí si pravidla hodnocení vstupní kvality surovin, polotovarů i hotových výrobků. Absolvent se uplatní při výkonu povolání cukrář v malých, středně velkých, případně v hotelových cukrárnách v pozici zaměstnance. Po nezbytném zapracování je rovněž připraven pro podnikatelskou činnost.

Podrobné informace o studiu zde.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]