[et_pb_section bb_built=“1″ admin_label=“section“ _builder_version=“3.0.47″ custom_padding=“12px|0px|51.1875px|0px“][et_pb_row admin_label=“row“ _builder_version=“3.0.47″ background_size=“initial“ background_position=“top_left“ background_repeat=“repeat“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_text admin_label=“Text“ _builder_version=“3.0.51″ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ border_style=“solid“]
65-41-L/01 Gastronomie
je čtyřletý učební obor, ukončený maturitní zkouškou. Absolventi najdou uplatnění ve středních technickohospodářských funkcích v pohostinství, tj. ve stravovacích a ubytovacích zařízeních, např. v restauracích, v provozovnách rychlého občerstvení a dalších provozovnách společného stravování, v penzionech a hotelech. Uplatní se ve vedoucích pozicích jako šéfkuchaři nebo číšníci-specialisté. Jsou připraveni vykonávat odborné gastronomické činnosti – provozní, marketingové, obchodně podnikatelské a řídící – v různých pracovních pozicích a právně organizačních formách podnikání, a to jak v pozici zaměstnance, tak zaměstnavatele nebo podnikatele.
Ukončení studia: maturitní zkouška, získání úplného středního odborného vzdělání
Možnosti dalšího vzdělávání:
Po úspěšně vykonané maturitní zkoušce se můžete ucházet o studium na Vyšších odborných nebo Vysokých školách.
Podrobné informace o studiu pdf.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]